Kristian 2016 IV

Kristian Gautesen fra Torvastad går fra Statoil til hodejegerjobb hos tidligere avisleder Jan Tore Hamnøy.

Jan Tore Hamnøy gikk fra avisleder til hodejeger. Nå har han gjort sin første ansettelse i eget firma.

Skrevet .

Kristian Gautesen (39) er ansatt som rådgiver/hodejeger. Han kommer fra stillingen som spesial analytiker innenfor klima, miljø og bærekraft i Statoil, og tiltrer sin nye jobb 1. april, skriver Hamnøy i en pressemelding.

– Det er kanskje ikke det tryggeste valget jeg har gjort, å hoppe fra et stort internasjonalt konsern til et gründerselskap. Men jeg ser på mulighetene i Hamnøy AS som svært store, sier Gautesen.

–  Selskapet har siden starten for to år siden opparbeidet mange gode kunderelasjoner i Haugesundregionen, på Vestlandet og i Oslo-området. Jeg håper å bringe inn mer kapasitet, ny kunnskap og nytt nettverk som vil bidra til å styrke tilbudet både til eksisterende og nye kunder.

– Rekruttering er strategisk viktig for enhver organisasjon – og jeg er grunnleggende motivert av muligheten denne jobben gir til å være med å realisere potensialet i mennesker og organisasjoner, sier

Kristian Gautesen som er bror av havnedirektør Tore Gautesen og sønn av tidligere Hydro-sjef Truls Gautesen og kona Astrid.

Gautesen er utdannet Siviløkonom fra Handelshøyskolen BI. Han har videre bakgrunn som konsulent i Mercer Human Resource Consulting, forskning og undervisning ved Handelshøyskolen BI, analytiker i GreenStream, konsulent i Pöyry Management Consulting samt trading innenfor energimarkedene i Statoil. De siste to årene har Gautesen arbeidet som spesialanalytiker innenfor klima, miljø og bærekraft i Statoil.