gautesen-604x340_0

En lokal prosjektgruppe lanserer nå planer om en helårs opplevelsespark med internasjonale kvaliteter. Om alt går på skinner, kan den stå klar om et par år, skriver Haugesunds Avis.

Skrevet .

Drømmen er å konkurrere med Dyreparken i Kristiansand. Det sier noe om dimensjonene på, og ambisjonene for, opplevelses- og fornøyelsesparken som er under planlegging.
En forstudie er allerede utarbeidet av Lillehammer Kunnskapspark, neste år skal prosjekteringen starte, og – hvis alt går på skinner – kan Vestlandets største opplevelsespark åpne dørene i 2017/18.

I vel to år har en prosjektgruppe i det stille arbeidet med planene.

Reiselivssjef Tore Gautesen, prosjektleder Odd Erik Salvesen og Martin Laurhammer har et felles mål om å trekke flere turister til Haugalandet: Homeland of the Viking Kings.
Turistmagneten skal bli Vikingland. Hvor det 300–400 mål store anlegget skal ligge vil gruppen foreløpig ikke fortelle, men det skal ligge i brukbar avstand til historiske Avaldsnes.

Temaparken skal inneholde en fornøyelsespark med berg-og-dal-bane, karuseller og alt tilhørende.

Aktiviteter og «viking-opplevelser» samt eget teater/konsert-amfi. Piknik-område og kanskje et innen- og utendørs badeland.

I amfiet ser man for seg forstillinger hver kveld i høysesongen.

Les hele saken i her: http://www.h-avis.no/nyheter/lager-vestlandets-fornoyelsespark-1.7857675